Inzichten om verstandige beslissingen te nemen over de juiste mensen, juiste studie, juiste baan, juiste carrièrepad, juiste samenstelling groep!

Onze methoden en ondersteunende instrumenten zijn oorspronkelijk bedacht en uitgewerkt door Anneke Addicks (psycholoog) en John Witte (voormalig voorzitter board of members worldwide Hewlett Packard). De basis is een multiple-schaal persoonlijkheidsvragenlijst.

De talentenmeting wordt in verschillende landen binnen (non) profit, sociale domein en hoger onderwijs aangeboden. De inzichten vanuit de talentenmeting worden gebruikt door getrainde- en gecertificeerde professionals in organisaties, alsmede door zelfstandige coaches, loopbaanbegeleiders en dergelijke. Het belangrijkste doel is om de 'match' tussen individuele competenties en andere persoonlijke kenmerken en de baan, participatie en studie te optimaliseren. Het achterliggende doel is om het gebruik van 'human capital', uitstroom van werklozen en studierendmenten te verbeteren, zowel vanuit een organisatorisch en individueel gezichtspunt.

De talentenmeting wordt uitgevoerd via het internet. Vervolgens zijn de inzichten beschikbaar via specifieke rapporten of interactief via een dynamische beheeromgeving.


In elk van de markten waar L&D Support actief is, worden de inzichten gebruikt door klanten om de resultaten te verbeteren. De markten zijn:

Voor (non) profit organisaties - De Profilizer Methode
Voor het sociale domein - De ABC-Methode
Voor het hoger onderwijs - De Talent.Sense Methode

Ons model voldoet aan het EFPA beoordelingsmodel en de talentenmeting is geschikt bevonden voor gebruik in de genoemde toepassingsgebieden.

Aanvullende informatie en onderzoek uitgevoerd door L&D Support kunt u hier aanvragen.

De Profilizer Methode, ABC-Methode, en Talent.Sense Methode hebben copyright van L&D Support BV.